ویژگی های شیمیایی طلا
طلا: یک فلز استثنایی با قابلیت های استثنایی
طلا به عنوان یک منبع معدنی به حساب می آید که فقط در مقادیر کم در زمین موجود است. نادر بودن طلا و همچنین درخشش خاص آن دلیلی شد که در طول زمان طلا به مهم ترین پول و فلز گرانبها در تاریخ بشر تبدیل شد. این فلز گرانبها جدا از اهمیت ویژه ای که در ساخت جواهرات و در بخش سرمایه گذاری مالی دارد، به دلیل خواص شیمیایی و فیزیکی استثنایی که دارد، نقش مهمی را درصنایع مختلف ایفا می کند.
خواص شیمیایی طلا
مقاومت بالای طلا در برابر خوردگی
آنچه این فلز گرانبها را برای مصارف صنعتی و پزشکی جالب می کند، مقاومت بالای آن در برابر خوردگی است. طلا همچنین از نظر شیمیایی “بی اثر” نامیده می شوداز این رو، هنگام واکنش به مواد دیگر، بسیار کند واکنش نشان می دهد. به عنوان مثال، طلا هیچ واکنشی به هوا و آب نشان نمی دهد و همچنین زمانی که در معرض دوره های طولانی شرایط جوی سخت قرار می گیرد، خورده نمی شود.
مقاومت خورندگی بالا باعث می شود که طلا به عنوان مثال در ساخت سیستم های کنترل الکترونیکی برای تجهیزات الکتریکی پیشرفته استفاده شود. قطعات الکترونیکی ساخته شده با استفاده از طلا در برابر تأثیرات محیطی بسیار مقاوم هستند و بنابراین برای دوره های بسیار طولانی رسانا باقی می مانند. طلا همچنین در برابر اسید بسیار مقاوم است. بنابراین در پزشکی برای پر کردن دندان استفاده می شود، زیرا پرکننده های دندان حاوی طلا در مواجه با اسیدهای موجود در دهان و مواد غذایی مورد حمله قرار نمی گیرند.
درخشش زرد روشن و چگالی بالای طلا
یکی از قابل توجه ترین خواص طلا مطمئناً رنگ زرد روشن و درخشندگی خاص آن است. که آن را به همراه مس و سزیم یکی از بسیار کمیاب ترین فلزات برای داشتن رنگ واقعی می کند. یکی از ویژگی های فیزیکی قابل توجه نیز چگالی بالا و وزن بالای آن است.
چگالی آن به ۱۹٫۳ گرم بر سانتیمتر مربع (در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد) میرسد. در مقایسه، پلوتونیوم با ۱۹٫۷۴ گرم بر سانتیمتر مکعب سنگینتر نیست. چگالی و وزن زیاد طلا دلیل این است که آن نیز در گروه فلزات سنگین قرار می گیرد .
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر